Jogurty są smakowo kwaskowate i zawierają małą ilość owoców gdyż w 100 g produktu jest to tylko 3,5 % gruszki czy też 3,5 % soku malinowego.Deserek jest produktem pasteryzowanym i bezglutenowym oraz nie musi być przechowywany w lodówce co jest jego plusem gdyż zawsze w każdej chwili możemy go podać dziecku.
Skład jogurty Malinowego :
- mleko pełne
- cukier
- sok malinowy (3,5%)
- skrobia kukurydziana modyfikowana
- białko serwatkowe
- kompleks składników mineralnych z mleka
- chlorek magnezu
- pektyna (substancja zagęszczająca)
- glukoza
- kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus)
- siarczan cynku
- olej roślinny
- aromat
- kwas octowy (regulator kwasowości)
Skład jogurtu Gruszkowego:
- mleko pełne
- cukier
- gruszka (3,5%)
- skrobia kukurydziana modyfikowana
- białko serwatkowe
- kompleks składników mineralnych z mleka
- chlorek magnezu
- pektyna (substancja zagęszczająca)
- glukoza
- kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus)
- siarczan cynku
- olej roślinny
- askorbinian sodu (przeciwutleniacz)
- aromat
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz