piątek, 6 listopada 2015

Pełnoziarniste ciastka zbożowe witAM drGerard

Do przetestowania otrzymałam dwa rodzaje ciastek Dr Gerard wit'Am zbożowe:
-musli śliwka czekolada
- mleko czekolada
Ciastka są przyjemne w smaku i lekko kruche oraz chrupiące.Mimo moich obaw każdemu smakowały nawet dzieciom w wieku 3 i 7 lat.Są idealne jako przekąska albo drugie śniadanie czy też jako podwieczorek w połączeniu z ciepłym mlekiem lub kakaem .
Ciastka idealnie wspomagają trawienie oraz są doskonałym źródłem żelaza , magnezu , witaminy E i B1.

Składniki ciastek mleko czekolada:
mąka pszenna, musli czekoladowe 21,5% [otręby pszenne 5,4%, płatki pszenne 4,3%, płatki zbożowe kakaowe 4,3% (mąka kukurydziana, mąka ryżowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 18%, cukier), mąka żytnia pełnoziarnista 4,3%, kawałki czekolady3,2% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi))]; cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), syrop glukozowy, mleko pełne w proszku 1%, substancje spulchniające: E450, E500, E503; substancje wzbogacające (magnez, żelazo, witamina E, tiamina, nośnik: maltodekstryna), aromat, emulgator: lecytyny (z soi).
Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych, innych orzechów, sezamu i jaj.

Składniki ciastek musli śliwka czekolada:
mąka pszenna, musli 32% [płatki jęczmienne 11%, płatki wosiane 10,2%, rodzynki 7%, suszona śliwka 2,2%, kawałki czekolady 1,6% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi))]; tłuszcz roślinny (palmowy), cukier, syrop glukozowy, substancje spulchniające: E450, E500, E503; substancje wzbogacające (magnez, żelazo, witamina E, tiamina, nośnik: maltodekstryna), białka mleka, emulgator: lecytyny (z soi), aromat.
Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych, innych orzechów, sezamu i jaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz